Numerologie berekenen

Zielsgetal berekenen: een korte uitleg

Zielsgetal berekenen: een korte uitleg - NumerologieBerekenen.nl

Wil je je zielsgetal berekenen, zodat je er mee aan de slag kunt voor jezelf? Bereken hier je zielsgetal en ontdek belangrijke levenszaken.

Om je zielsgetal te berekenen heb je je volledige naam nodig. Heb je meerdere namen, dan gebruik je die dus allemaal om de berekening te doen. Voor het berekenen van je zielsgetal gebruik je alléén de klinkers van je volledige naam. De medeklinkers gebruik je dus niet.

Je zielsgetal bereken je met je naam

Als je geboortenaam anders is dan je huidige naam, bereken je zielsgetal dan gerust voor beide namen. Je geboortenaam is vergelijkbaar met je sterrenbeeld in astrologie: het is de blauwdruk van je leven. Je huidige naam, of bijnaam, beschrijft hoe je je zelf ziet en hoe anderen je zien. Als ’t gaat om het berekenen van je zielsgetal kun je dus voor beide namen gaan, en beide nummers qua uitkomst uitlezen. Je zult jezelf in allebei herkennen!

Hieronder zie je het systeem van Pythagoras. Dat systeem is gebaseerd op de getallen 1 – 9 en de letters van het alfabet. Elke letter heeft een waarde: dat is het getal dat erboven staat.

123456789
ABCDEFGHI
JKLMNOPQR
STUVWXYZ

Zoals we eerder al aangaven gebruik je alleen de klinkers van je naam. Heet je bijvoorbeeld Anna Jansen, dan bereken je dus de som van driemaal een ‘a’ ( = in totaal 3) en eenmaal een ‘e’ ( = in totaal 5). Bereken de som van je volledige naam (tel alle getallen bij elkaar op) en breng het terug naar één cijfer. De totale som van de naam Anna Jansen is dus ( 3 + 5 = ) 8, en dat is het zielsgetal van Anna uit het voorbeeld.

Je kunt hieronder per zielsgetal uitlezen wat de betekenis is.

Zielsgetal 1: Onafhankelijkheid en gedreven

Heb je zielsgetal 1? Dan ben je geboren als ‘onafhankelijk leider’. Je marcheert op het ritme van je eigen drums. Je bent een intellectueel en je stelt behoorlijk hoge normen voor jezelf. Daarmee verwacht je tegelijk dat andere mensen hetzelfde voor zichzelf doen. Genoegen nemen met minder dan je wenst en verdient zul je nooit doen: je kent je standaarden.

Mensen met zielsgetal 1 lijken het beste te werken in situaties waarin ze de touwtjes in handen hebben. Controlfreaks? Zo zou je ze kunnen noemen, maar dit is wel omdat ze weten dat ze hiermee hun dromen en doelen bereiken. Tsja, what’s wrong about that?

Zielsgetal 2: Flexibel en inlevend

Mensen met zielsgetal 2 zijn empathisch, liefdevol en geduldig. Heb jij zielsgetal 2, dan herken je je er vast in dat je wat besluiteloos bent. Diep van binnen is dat alleen maar omdat je voor alle partijen het beste wil. En dan is het lastig om een kant te kiezen – dat wil je namelijk helemaal niet! Jouw missie is om beide partijen te verbinden en het beste in hen naar voren te halen. Want als zielsgetal 2 ben jij flexibel en inlevend, en dat maakt jou een ware verbinder. Een vredesstichter.

Het maakt je ook de ideale beste vriend, collega en partner. Let uiteraard wel op jezelf, want met zoveel invloed van buitenaf kun je vatbaar zijn voor emoties van anderen.

Als zielsgetal 2 ben je ’t gelukkigst als je op een plek zit waar je impact kan maken op de wereld.

Zielsgetal 3: Creatief en communicatief

Heb je zielsgetal 3, dan ben je creatief en communicatief. Een prater, die graag zijn of haar ideeën laat horen. Creatieve beroepen zijn jou op ’t lijf geschreven, maar daar bedoelen we niet alleen schrijvers of kunstenaars mee. Ook ‘het witte doek’ en een leven als de grote sterren is iets voor jou. Heeft iemand een (digitaal) podium? Jij bent erbij! Je houdt van leven in de brouwerij en zorgt overal voor opwinding en plezier. Je gaat geen dromen uit de weg en gelooft er heilig in dat iedereen zijn of haar dromen kunt waarmaken. En dat siert je!

Zielsgetal 4: Betrouwbaar en gestructureerd

Zielsgetal 4 zijn de mensen die gestructureerd bouwen aan de toekomst. Zij zorgen dat de stoel 4 poten heeft, en dat de fundering voor een huis staat. Ze zijn ontzettend betrouwbaar en georganiseerd. Daarnaast zijn ze altijd op tijd en streven ze naar veiligheid en geborgenheid. Je hebt als zielsgetal 4 een sterke arbeidsethos en kunt daarom ook alles bereiken wat je wil.

De enige beperking die jij kan hebben, is je eigen geest. Soms zit je jezelf in de weg met vragen zoals ‘kan ik dat wel?’ en ‘is dit wel iets voor mij?’. Maar heb vertrouwen, en zorg ervoor dat je net zo goed voor jezelf zorgt als voor anderen.

Zielsgetal 5: Vrijheid en avontuur

Vrijheid, blijheid! Met zielsgetal 5 laat je je niet binden. Je bent onbevangen en onbevreesd. Jouw lach en charisma zijn wat mensen op een natuurlijke manier naar je toe trekt. Zielsgetal 5 is gek op avontuur, actie en spanning.

Je beweegt je vrij door het leven en kan van ieder huis een thuis maken. Het gaat namelijk niet om die vier muren, maar om met wie je bent. Door je vrije aard verrijk je de levens van de mensen om je heen zonder het zelf te beseffen. Laat je niet vangen en blijf jezelf, maar dat is voor jou gesneden koek.

Zielsgetal 6: Zorgzaam en ondersteunend

Als zielslgetal 6 jouw zielsgetal is, dan ben je ontzettend zorgzaam. Je zet de belangen van anderen altijd boven die van jezelf. En dat doe je met liefde, want je voelt je het meest ‘nodig’ als je steun kan geven aan anderen. Je bent ontzettend empathisch en voelt feilloos aan wat er zich in een ruimte afspeelt.

Je huis is jouw eigen nestje, en je besteedt er graag tijd aan om ervoor te zorgen dat het jou weerspiegelt. Iets dat jou siert (en onderscheidt van de rest), is je authenticiteit en onzelfzuchtige persoonlijkheid. Je bent voor de wereld om je heen een leraar en genezer. Twijfel nooit aan het feit dat er onvoorwaardelijk van je wordt gehouden, door bekenden én door onbekenden. Je doel in het leven is om jezelf evenveel liefde te geven als dat je anderen geeft.

Zielsgetal 7: Mystiek (intuïtief) en wijs

Zielsgetal 7 zijn de dromers. Je bent mystiek en intuïtief en je trekt je bij tijden van innerlijke onrust graag terug in de natuur. Tijd alleen besteden is voor jou geen probleem; je vermaakt je prima en je geniet van de stilte om je heen. Je bent uniek in je soort, maar dat maakt het dat je stiekem ook bang bent om verkeerd begrepen te worden.

Wil je ergens bijhoren of wil je liever opvallen? Je duikt dieper in jezelf om te ontdekken wie je werkelijk bent dan wie dan ook van de andere zielsgetallen. Het goede nieuws is: de antwoorden die je zoekt voor het leven, zijn al in je aanwezig. Je hebt niet alleen de gave van kennis, maar ook de gave van wijsheid – dus vertrouw jezelf en volg je gevoel!

Zielsgetal 8: Ondernemend en onafhankelijk

Kantel het getal 8 en je krijgt een infinity-teken. Zielsgetal 8 staat dan ook voor oneindigheid en overvloed. Je bent van de ‘rijkdom’ in gezondheid en succes, of dat nu letterlijk is of niet. Ondernemen zit in je bloed en het liefst heb je dat niemand jou verteld wat je moet doen. Financiële vrijheid is waar je naar streeft, niet alleen voor jezelf, maar ook richting anderen.

Van nature ben je gezaghebbend en luisteren mensen graag naar je. Als je een ruimte inloopt, zal de focus naar jou toegaan. Gebruik dat in je voordeel en stap in je kracht!

Zielsgetal 9: Vriendelijk en verbindend

Zielsgetal 9 is de hekkensluiter. Het is het laatste nummer uit de reeks. Met zielsgetal 9 word je beschouwd als ‘de oude ziel’. Je wil iedereen in je omgeving ondersteunen en je voelt je verantwoordelijk voor iedereen. Dat kan soms lastig zijn. Het maakt je echter wel heel vriendelijk en ook verbindend. Je hebt de wijsheid van alle andere zielsgetallen in je.

De keerzijde is dat mensen vaak denken dat je het allemaal voor elkaar hebt, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je weet gewoon goed alles bij elkaar te houden. Om hulp vragen is niet jouw sterkste punt, het zit niet in jouw DNA om anderen ‘lastig te vallen’. Je hoeft je echter niet schuldig te voelen als je iemand om hulp vraagt.

Volg VolleMaanKalender via social media

NumerologieBerekenen.nl is onderdeel van VolleMaanKalender.nl. Je kunt VolleMaanKalender volgen via Instagram en Facebook! Hier worden leuke updates en tips gedeeld, bijvoorbeeld over de energie van de maanfases tussen de volle maan en de nieuwe maan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.